Yleistä tietoa kisoista

TERVETULOA JÄÄKIEKON MM-TURNAUKSEN 2016 -tunnelmiin

Jääkiekon MM-kisat ovat taas ajankohtaiset. Vuoden 2016 turnaus pelataan Venäjällä, Pietarissa ja Moskovassa 6.-22.5. Turnauksessa on mukana 16 joukkuetta, jotka on jaettu A- ja B -lohkoihin.

A-lohkossa pelaavat tällä kertaa Venäjä, Ruotsi, Tsekki, Sveitsi, Latvia, Tanska, Norja ja Kazakstan.

B-lohkossa pelaavat puolestaan Kanada, Suomi, USA, Slovakia, Valko-Venäjä, Ranska, Saksa ja Unkari.

Lohkojen neljä parasta joukkuetta selvittää tiensä puolivälieriin, joista voittajat jatkavat edelleen toukokuisen turnauksen huipentavaan finaaliin.

Kisojen seuraaminen kotikatsomossa

MTV3 lähettää tuttuun tapaan ilmaiseksi kaikki Suomen ottelut, välierät, pronssiottelun ja finaalin. Muut ottelut ovat katsottavissa maksullisen MTV Sport -kanavan kautta. Ota hyvissä ajoin selvää kanavapaketin hinnoista ja koe kisahuuma kotisohvaltasi käsin!

Suomalaiset ovat tunnetusti innokasta jääkiekkokansaa. MM-kiekkohistorian kuluessa maatamme on toistaiseksi hemmoteltu kirkkaimmalla mitalilla ainoastaan kahdesti, vuosina 1995 ja 2011, mutta Suomi on pelannut finaalissa peräti yhdeksän kertaa. Odotamme suurella jännityksellä, kuinka tänä vuonna käykään!

Testaa lätkätietämyksesi leikkimielisessä visassamme

Olemme koonneet tälle sivustolle tietoa asioista, joiden uskomme kiinnostavan useimpia MM-lätkäfaneja. Laatipa tiimimme myös leikkimielisen visailun, jossa voit testata oman MM-lätkätietämyksesi selvittääksesi, oletko kotijengisi lätkäguru.

Kiekkomatkalle Venäjälle?

Suunnitteletko kisamatkaa Pietariin tai Moskovaan? Sivustomme tarjoaa hyödyllistä tietoa myös siinä tapauksessa niin pelipaikkojen, lipunmyynnin kuin matkapakettienkin osalta. Mikäpä kuulostaisikaan houkuttelevammalta, kuin keväinen kisamatka Venäjälle!

Kirkkain mitali kotiin viemisiksi?

Vuonna 2015 Leijonien kisataival katkesi aivan liian varhaisessa vaiheessa ja finaalipelit jäivät pelkäksi haaveeksi, mutta kukapa tietää, ehkä vuosi 2016 tuo viiden vuoden tauon jälkeen mukanaan hartaasti odotetun kultamitalin!

Pikku-Leijonat hemmottelivat kotiyleisöä tänä vuonna huikealla jännitysnäytelmällä ja tuloksena oli kirkkain mitali. Toivotaan, että myös Leijonamiehistö ilahduttaa kiekkokansaa samanlaisella glorialla. Torilla tavataan!

Ottelupaikat

Jääpalatsi

jääpalatsi

 

 

 

 

 

A-alkulohkon ottelut pelataan Moskovan Ice Palace -hallissa, joka sijaitsee osoitteessa Prospekt Pyatiletok dom. 1, Lit. A.

Jääpalatsi toimii A-alkulohkon otteluiden lisäksi myös välierä- sekä pronssi- ja finaaliotteluiden näyttämönä.

Jääpalatsi on OHK Dinamo Moskova -jääkiekkojoukkueen kotihalli ja sinne mahtuu 12 100 katsojaa. Jääpalatsi avasi ovensa huhtikuussa 2015.

Yubileyny-areena

yubileyny-areena

 

 

 

 

 

B-alkulohkon ottelut pelataan puolestaan Yubileyny-areenalla, joka sijaitsee Sportivnajan metroaseman läheisyydessä, osoitteessa Prospekt Dobroljubova 18. Paikalle pääsee 5-linjan metrolla, joka kulkee Komendanstkiy Prospektin suuntaan.

Vuonna 1967 valmistuneeseen ja vuonna 2009 täysin remontoituun Yubileyny Sports Palaceen mahtuu 7 012 katsojaa. Areenaa on remontoitu lähestyvien kisojen myötä vielä entistäkin ehommaksi ja muutostöiden arvioidaan valmistuvan maaliskuussa 2016.

Mikäli kisamatka Venäjälle ei syystä tai toisesta sovi tällä kertaa suunnitelmiisi, on turnauksen seuraaminen televisiosta onneksi täysin varteenotettava, vaikkakin tietenkin hieman laimeampi vaihtoehto! MTV3 huolehtii siitä, että Leijonamiehistön pelit sekä välieräottelut ja pronssi- ja finaalimatsit ovat nähtävissä Suomen jokaisessa kotikatsomossa ilman ylimääräisiä maksuja!

Suomen joukkue

Suomen joukkueen kokoonpano on vielä kirjoitushetkellä avoin. Pyrimme päivittämään lopullisen kisamiehistön mahdollisimman pikaisesti. NHL-pelaajista Vancouver Canucks-seurassa pelaava Markus Granlund on vahvistanut ensimmäisenä osallistumisensa ja myös Toronto Maple Leafsin Leo Komorov on nousemassa kisakoneeseen. Joka vuotiseen tapaan kisamiehistössä on taatusti mukana myös pienoisia yllätysnimiä, joten odotamme jännityksellä!