Hyvä tietää

 

Liput, matkustus ja majoittuminen

Lipunmyynti käynnistyi 6.11.2015. Lippupaketteja kannattaa kysellä kisamatkoja järjestävistä matkatoimistoista tai Venäjän matkailuun erikoistuneilta matkanjärjestäjiltä. Ainoastaan valtuutetuilta jälleenmyyjiltä hankitut liput ovat luotettavia. Majoitusvaihtoehtoja on lukuisia ja matka Pietariin tarttuu joutuisasti niin junalla kuin bussillakin. Moskovaan kätevin vaihtoehto on sen sijaan lentäminen.

Hintojen vertailu eri sivustoilla on enemmän kuin suotavaa ja toisinaan itse erikseen varattu lento ja hotelli osoittautuvat valmiina ostettua pakettimatkaa edullisemmaksi. Mikäli sen sijaan arvostat muiden organisoimaa kisamatkaa josta voit ainoastaan nauttia täysin siemauksin käytännön asioista huolehtimatta, on viisainta valita valmis turnausmatkapaketti, joka sisältää toisinaan myös ateriat.

Mustanpörssin lippukaupan ehkäisemiseksi lippujen maksimimääräksi on asetettu 6 lippua per henkilö. Moskovassa sijaitseva Jääpalatsin ja Pietarin Yubileyny-areenan lipunmyyntipisteet myyvät lippuja aina kisojen alkuun asti.

Muistathan viisumin!

 

Pietari ja Moskova

Jääkiekon MM-turnaus 2016 pelataan Pietarissa ja Moskovassa. Näissä idän metropoleissa matkatessa on syytä noudattaa samaa tervettä varovaisuutta kuin miljoonakaupungissakin. Runsas päihteidenkäyttö altistaa onnettomuus- ja vaaratilanteille, joten tolkku on syytä pitää matkassa näissäkin asioissa. Älä jätä juomiasi tai tavaroitasi vartioimatta missään olosuhteissa.

Pimeiden taksien käyttö ei ole missään nimessä suositeltavaa ja liian hyvältä kuulostava tarjous on yleensä liian hyvää ollakseen totta. Vainoharhaisuus ei ole tarpeen, mutta maltti ja terve varovaisuus ovat valttia.

Ota yhteyttä Venäjän suurlähetystöön hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta saat viisumisi ennen vuoden kovimmalle kisamatkalle lähtöä! Venäjän Suomen suurlähetystö sijaitsee Tehtaankadulla Helsingin Ullanlinnassa.

 

Kisamaskotti

Kisamaskotti kuuluu olennaisesti jääkiekon MM-kisojen tunnelmaan. Vuoden 2016 MM-kisamaskotiksi on valittu Laika-koira. Muina Venäjään ja venäläisyyteen liittyvinä finalistivaihtoehtoina olivat laivakissa, höyryävä samovaari sekä jättiläinen. Laika-koira on aktiivisesti mukana koko turnauksen ajan.

Suomen MM-turnausmenestys kautta vuosien

Väkiluvultaan massiiviset Venäjä ja Kanada ovat kahmineet eniten mitaleja MM-kiekkohistoriassa. Populaatioltaan pienemmät Tsekki, Ruotsi ja tietenkin Suomi pistävät silmään valtioina, jotka kasvattavat huippulahjakkaita, NHL-jäilläkin hyvin menestyviä pelaajia.

Pohjois-Amerikan liigajäillä on vuosien saatossa pelannut lähes 200 suomalaispelaajaa, joista muutama onnekas on saanut olla mukana juhlimassa myös Stanley Cupin voittoa.

Suomi on napannut kirkkaimman MM-mitalin ainoastaan kahteen otteeseen, vuosina 1995 ja 2011. Leijonamiehistömme on sen sijaan pelannut loppuottelussa peräti 9 kertaa, mutta hopea on mentaliteetista riippuen voitettu tai hävitty vuosina 2014, 2007, 2001, 1999, 1998, 1994 ja 1992. Pronssia on tullut puolestaan kolmeen otteeseen: 2008, 2006 ja 2000.

Tilastollisesti Suomi on haalinut mitaleja kuudenneksi eniten koko turnauksen historiassa. Moinen on melkoinen saavutus kansalta, jonka väkiluku on alle 6 miljoonaa! Kuten aina, suorastaan närkästyttävän onnekas naapurimaamme Ruotsi on luonnollisestikin onnistunut nappaamaan kirkkaimman mitalin peräti yhdeksän kertaa.

Uskomme vakaasti, että Leijonien kisamenestys 2016 jatkaa Nuorten Leijonien ylväästi viitoittamaa linjaa myös Venäjän turnauksessa!